Hozzávalók:
130 g Nutrifree Mix per Pane
5 g friss élesztő
1 kk. tápióka keményítő (elhagyható)
1 ek. utifűmaghéj
1 dl langos víz
2 g só
1 ek. olívaolaj
90 g füstölt főtt sonka
3 db közepes sonkalében főtt tojás (isteni így az íze)
1 csipet cukor
+ 1 tojás és pici tej a tetejére a kenéshez
Elkészítés:
- Egy csipet cukrot elkeverünk a langyos vízben és belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk
- a lisztet, a tápióka keményítőt, az utifűmaghéjjat és a sót egy tálba mérjük, összekeverjük
- hozzáöntjük a felfuttatott élesztős vizet, majd a robotgép dagasztó fejét használva elkezdjük összedolgozni
- mikor összeáll, hozzácsorgatunk egy ek. olívaolajat és teljesen simára dolgozzuk a tésztát
- letakarjuk és 1,5 órára szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk
- amíg várunk a tojásokat megpucoljuk négybevágjuk, a sonkát felkockázzuk
- rizslisztezett szilikonlapra borítjuk a tésztát és három egyenlő részre vágjuk
- egyesével kb 25*10 cm-es téglalapokat nyújtunk belőle és végig rakjuk tojással és sonkával
- ráhajtjuk a tésztát és az oldalát kicsit lenyomkodjuk. Finoman érdemes végiggörgetni a szilikonlapon, így jobban összetapad és könnyebb lesz fonni
- ugyan ezt megtesszük a másik két adaggal is, majd hármas fonással összefonjuk
- sütőpapírral bélelt tepsibe esszük, majd letakarva még egy órát pihentetjük
- felverünk egy egész tojást és egy picit tejet löttyintünk bele és ezzel lekenjük a tetejét
- 50 fokos sütőben még 25 percet kelesztjük
- a tetejét ismét átkenjük a tejes tojással, majd feltekerjük a sütőt 200 fokra (légkeveréssel)
- kb 50 percig sütjük úgy, hogy a tetejét 25 perc után ismét átkenjük
- a sütéshez érdemes a sütő aljába egy edénybe vizet teszünk, mert ha gőzben sül sokkal ropogósabb lesz a héja.
- Amikor teljesen kihűlt, akkor szeleteljük, hogy ne essen szét
- ha valahol nincsenek gyerekek, vagy szeretik ők is, lehet a tojás alá egy kis tormát vagy majonézes tormát kenni, úgy még finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése