2016. május 11., szerda

Csokis meggyes márvány piskóta


Gyors süti akkorra, mikor csak ennél valami nasit!

Hozzávalók:
(20x30as tepsihez)

6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. rizsliszt
1 cs. sütőpor
1 ü. magozott meggybefőtt (350 g)
2 ek kakaópor (cukormentes)

Elkészítés:


  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra 
  • a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval
  • a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük (robotgéppel)
  • hozzákeverjük a sütőport és a lisztet
  • belekeverünk 3 ek. meggylét is az üvegből
  • óvatosan adjuk a tojásfehérjét és úgy keverjük bele, hogy minél kevésbé törjön össze 
  • kettéosztjuk a masszánkat és az egyik felébe beledolgozunk 2 ek. kakaóport és még két kanál meggylét
  • sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér, majd arra rá a barna tésztát és egy fakanál vagy szilikon lapát segítségével "örvényeket" kavarunk bele
  • a tetejére szórjuk a meggyet 
  • az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (légkeveréssel), tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e
  • várjuk meg míg kihűl 
  • porcukorral megszórva kockékra végva tálaljuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése