2016. május 1., vasárnap

Citromtorta



Hozzávalók:
 (18 cm-es formához)

Alaphoz:
20 dkg gm keksz (magam szoktam sütni így)
10 dkg vaj

Krémhez:
2 db közepes citrom
2 cs. Zselatin fix
40 dkg félzsíros túró
3 dl habtejszín
15 dkg cukor

1 db citrom a dekoráláshoz


Elkészítés:

  • A kekszet egy zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük, vagy ledaráljuk
  • a vajat felolvasztjuk és a kekszmorzsához keverjük
  • egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk majd bedugjuk a fagyasztóba, amíg elkészítjük a krémet (kb 20-25 perc)
  • a habot felverjük
  • egy másik tálban összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a tejszínhabot is.
  • az egészet a kekszes alap tetejére öntjük
  •  legalább 3 órára hűtőbe tesszük
  • közvetlen tálalás előtt vegyük csak ki és díszítsük





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése