2015. november 2., hétfő

Kinder torta


Kétévesnek jár a kívül belül gm kinder torta!

Hozzávalók:
18 cm-es tortaformához

Piskótához:
4 ek. rizsliszt
4 tojás
4 ek cukor
1/2 cs. sütőpor
csipet só
2 ek. cukrozatlan kakaópor

Krémhez:
500 g Mascarpone
250 ml oké habtejszín (fontos, hogy hideg legyen)
1 cs. Dr. Oetker habfoxáló (több másik fajtával próbáltam már, de nem tartják úgy meg a krémet)
1/2 üveg vanília aroma ( szintén Oetker)
cukor ízlés szerint

 Díszítéshez:
4 cs. Kinder csokoládé (8dbos)
4 cs. Bonbonetti mogyorós vagy zselés közepű csokigolyó
Barna szatén szalag


Elkészítés:

  • A piskótával kezdjük, de előtte bekapcsoljuk a sütőt, hogy 180 fokra melegedjen elő
  • a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük
  • a sárgáját a cukorral kikeverjük fehéredésig
  • hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaóport
  • robotgép habverő fejével alaposan összedolgozzuk
  • lapáttal belekeverjük a fehérjét, óvatosan, hogy minél kevésbé törjön össze ( én 3 részletben szoktam)
  • kivajazott tortaformába öntjük a masszát és egyből az előmelegített sütőbe toljuk
  • 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük (légkeveréssel), tűpróbával ellenőrizzük
  • közben elkészítjük a krémet
  • a mascarponét a cukorral és a vaníliával kikeverjük (kóstolgassuk, hogy mennyire édes legyen, ez ízlés kérdése)
  • a habfixálóval felverjük a tejszínt és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez
  • Amikor a piskóta kihűlt, félbe vágjuk, a közepébe nagy adag krémet halmozunk (ki-milyen vastagon szereti) majd a maradékkal kívülről is bevonjuk
  • az oldalát körberakjuk Kinder csokival, egy szalaggal átkötjük és a csokigolyókat a tetejére szórjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése