2015. október 18., vasárnap

Hamburger zsömle


Általában kész hamburger zsömit használok, mert azon kevés gm pékárú közé tartozik, ami van olyan jó, mintha én sütöttem volna (Ceres vagy Nutri), de most nem volt itthon. Ilyenkor Dóri receptjét szoktam készíteni, mert tökéletes. Az enyém picit túlsült, de az íze isteni.  Az eredetit megtaláljátok itt.

Hozzávalók:

0,5 dl tej
20 dkg Nutrifree Mix per pane
1 ek. cukor (csapott)
5 gr porélesztő
125 gr natúr joghurt
1 db tojás
1 csipet só
2 ek. olivaolaj

A tetejére 1 tojás sárgája pici tejjel elkeverve és szezámmag


Elkészítés:

  • A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 
  • egy tálban a lisztet, és a sót a joghurttal összekeverjük és beleöntjük az élesztős tejet
  • robotgép dagasztó karjával nekiesünk 
  • menet közben beleütünk egy tojást 
  • ha túl lágy a tészta még 2-3 ek lisztet hozzászórhatunk, így könnyebb lesz formázni
  • ha már összeállt lassan hozzácsorgatjuk az olajat és még egy kicsit keverjük 
  • mikor már teljesen sima a tészta elkezdhetjük formázni 
  • kikészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit
  • olajos kézzel 4 gombócot formázunk a tésztából és a tepsibe fektetjük őket
  • meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük
  • Lekenjük a tetejüket tejjel elkevert tojás sárgájával és szezámmaggal megszórjuk
  • 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, légkeveréssel






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése