2015. augusztus 1., szombat

Szezámos kenyértekercs



Anyu sajtkrémmel töltött rolói meg a sok kürtös kalács megihlettek. Miért ne lehetne ilyen tekercset csinálni kenyérből is? És megtölteni bármivel. A mai grillpartira kipróbáltuk!

Hozzávalók:
(4db)

20 dkg Schar Mix B
10 dkg Glutenix Alfa-Mix
20 g élesztő
1 kk. só
3 kk. útifű maghéj
2,5 dl langyos víz
3 ek. kókuszzsír
pici cukor az élesztőhöz

1 tojás sárgája a kenéshez
szezám a tetejére


Elkészítés


  • az élesztőt a cukros langyos vízben felfuttatjuk 
  • a többi hozzávalót egy tálba mérjük, összekeverjük
  • hozzáöntjük az élesztős vizet és a robotgép dagasztófejével lágy tésztát dagasztunk
  • 1 órát kelni hagyjuk
  • közben elkészítjük a tölcséreket: 1 A/4es papírt félbe hajtunk és tölcsérré csavarjuk. Az alját tűző géppel összetűzzük (vagy celluxszal megragasztjuk), majd bevonjuk az egészet alufóliával 
  • amikor megkelt a tészta rizslisztezett szilikon lapra borítjuk és 4 felé vágjuk mindegyik darabot egyesével átgyúrunk, hogy sima homogén állagú legyen
  • egyesével kígyókká sodorjuk őket és feltekerjük a tölcsérekre
  • tetejüket megkenjük a tejes tojással és szezámmaggal szórjuk meg
  • 50 fokos sütőben 30 percig kelesztjük légkeveréssel
  • majd 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük




Tökéletesen tölthető húsival, salátával vagy bármivel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése