Hozzávalók:
25 dkg Schar Mix B
1/2 cs. por élesztő
5 dkg olvasztott vaj
3 ek. cukor
1,7 dl langyos tej
1/2 citrom reszelt héja (elhagyható, de nagyon eldobja)
1 csipet só
Házi fűszeres szilvalekvár (mikor főzöm fahéjjal és egy csipet szegfűszeggel ízesítem, mi itthon szilvás gombóc lekvárnak hívjuk, mert pont olyan az íze)
Elkészítés:
- A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt
- közben a lisztet összekeverjük a sóval, vajjal és a citromhéjjal
- hozzáöntjük az élesztős keveréket és a robotgép dagasztó karjával jól kidolgozzuk a tésztát
- mikor összeállt meleg helyen a duplájára kelesztjük ( kb. 30-40 perc)
- kinyújtjuk kb. fél centi vastagra majd lapocskákat vágunk belőle
- a lapok közepére egy csíkban lekvárt rakunk, az alját és a tetejét behajtjuk, majd áthajtjuk az egyik felét a másikon úgy, hogy a vége a csomagocska alá kerüljön
- sütőpapírral bélelt tepsibe viszonylag szorosan egymás mellé helyezzük őket
- a tetejüket lekenjük olajjal
- 30 fokos sütőben még 20 percig kelesztjük őket, majd 180 fokon (légkeveréssel) aranybarnára sütjük őket
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése