Kétévesnek jár a kívül belül gm kinder torta!
Hozzávalók:
18 cm-es tortaformához
Piskótához:
4 ek. rizsliszt
4 tojás
4 ek cukor
1/2 cs. sütőpor
csipet só
2 ek. cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
500 g Mascarpone
250 ml oké habtejszín (fontos, hogy hideg legyen)
1 cs. Dr. Oetker habfoxáló (több másik fajtával próbáltam már, de nem tartják úgy meg a krémet)
1/2 üveg vanília aroma ( szintén Oetker)
cukor ízlés szerint
Díszítéshez:
4 cs. Kinder csokoládé (8dbos)
4 cs. Bonbonetti mogyorós vagy zselés közepű csokigolyó
Barna szatén szalag
Elkészítés:
- A piskótával kezdjük, de előtte bekapcsoljuk a sütőt, hogy 180 fokra melegedjen elő
- a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük
- a sárgáját a cukorral kikeverjük fehéredésig
- hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaóport
- robotgép habverő fejével alaposan összedolgozzuk
- lapáttal belekeverjük a fehérjét, óvatosan, hogy minél kevésbé törjön össze ( én 3 részletben szoktam)
- kivajazott tortaformába öntjük a masszát és egyből az előmelegített sütőbe toljuk
- 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük (légkeveréssel), tűpróbával ellenőrizzük
- közben elkészítjük a krémet
- a mascarponét a cukorral és a vaníliával kikeverjük (kóstolgassuk, hogy mennyire édes legyen, ez ízlés kérdése)
- a habfixálóval felverjük a tejszínt és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez
- Amikor a piskóta kihűlt, félbe vágjuk, a közepébe nagy adag krémet halmozunk (ki-milyen vastagon szereti) majd a maradékkal kívülről is bevonjuk
- az oldalát körberakjuk Kinder csokival, egy szalaggal átkötjük és a csokigolyókat a tetejére szórjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése