2016. március 10., csütörtök

Quesadilla



Az egyik hatalmas kedvencem, de eddig még nem vit rá a lélek hogy tortilla lapok készítsek gluténmentesen. Most sem tettem, készen vettem, éljen a lustaság ;)
Ma este bolognais és sajtos szalámis készült, mert ezek voltak itthon, de igazából bármivel tölthető.
Nagyon szeretem benne a sült pipihúst, a babot, a gyros fűszer és persze mindig megy bele rengeteg sajt, mert az az igazi nagy szerelmem. Imádok beleharapni a lágy olvadt sajtba. A mártogatósok is nagyon jól variálhatók és ideális vendégváró vagy parti snack.



Hozzávalók:


gm tortilla lapok (nálam most Scharos)
sok sok sajt
nálam most bolognai szósz és szalámi került bele
pici csípős paprika
és igazából bármi, amit szeretünk






Szószok:



Salsa szósz:


Imádom a fűszeres paradicsomos ízét igazából finom csípősen is, de aki nem szereti az ne tegyen bele erőset. Tortilla chipshez szoktam készíteni mártogatósnak, de ehhez is tökéletes. Érdemes nagyobb adagokat készíteni (főleg nyaranta, mikor paradicsomszezon van és lefagyasztani)
Receptért kattints ide.



Fokhagymás szósz:


Igazából az egyik legegyszerűbb mártogatós ami létezik nem kell hozzá csak két hozzávaló. Tejföl és fokhagyma. Mindenki a saját szája íze szerint keverheti az arányokat, én kb egy pohár zsíros tejfölhöz 2-3 gerezd fokhagymát nyomok hozzá, esetleg még egy ici pici só mehet bele, jól összekeverem és kész is. Mennyei.




És akkor lássuk, hogy is készül maga a quesadilla:

  • Egy serpenyőt felforrósítunk és mindenféle zsiradék nélkül beletesszük a tortilla lapot
  • az egyik felét kicsit megpirítjuk, majd megfordítjuk
  • viszonylag gyorsan megtöltjük úgy, hogy az egyik felébe kerüljön csak a belevaló, majd a másik felét ráhajtjuk
  • pár másodpercig sütjük így, majd megfordítjuk és a másik felével is így teszünk
  • felszeleteljük és még forrón tálaljuk 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése