2015. szeptember 29., kedd

Sajtos stangli


Marika zsömle tésztája annyira ízlett az egész családnak, hogy muszáj volt megpróbálni valamilyen más formában is. Isteni lett, gyors és könnyű!


Hozzávalók:

255 g Schar Mix It
1 cs. porélesztő
25 g tápióka keményítő
5 g útifűmaghéj
15 g burgonyapehely
5 g só
5 g cukor
2 ek olíva olaj
2 dl langyos tej


Elkészítés:


  • A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük 
  • hozzáadjuk a tejet és a robotgép dagasztó karjával jól kidolgozzuk a tésztát (minimum 5 perc)
  • ha nagyjából összeállt, hozzá csorgatjuk az olajat és még egy picit dagasztjuk
  • egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd olajos kézzel hosszúkás rudakat formázunk és egymás mellé helyezzük, úgy, hogy maradjon hely közöttük mert meg fognak dagadni
  • 50 fokos sütőben fél órát kelesztjük
  • kivesszük és egyből felcsavarjuk a sütőt 210 fokra
  • a tetejüket lekenjük olajjal és megszórjuk sajttal a tetejüket
  • visszatesszük a sütőbe, légkeveréssel 5 percig 210 fokon sütjük, majd további 20 percig 180-on


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése